Догляд за вишивкою: поради від професійних вишивальниць

Догляд за вишивкою: поради від професійних вишивальниць

   Речі ручної роботи вимагають нестандартного підходу до їхнього догляду, і пов’язано це в тому числі і з тим, що тканина і нитки вишивки часто вимагають різних умов прання та прасування. У зв’язку з цим необхідно дотримуватися декількох простих правил, а саме:

- Прати вишивку можна тільки вручну і обов’язково окремо від інших речей. Використовувати найкраще рідкі пральні засоби або мильну стружку, і ні в якому разі не допускати потрапляння на вишивку відбілювачів. Це може призвести до линяння ниток і тканини, особливо якщо це фарбований льон. Вода має бути ледь теплою, а в процесі прання слід уникати тертя та викручування. Якщо простим замочуванням вивести пляму не вдалося, то її можна легенько потерти м’якою щіточкою.

- Після прання вишивку не можна відтискати – її потрібно розкласти на чистому махровому рушнику і скрутити разом з ним в рулон. Коли рушник вбере в себе вологу, вишиту річ розкладають на іншому рушнику і залишають до повного висихання. Ніколи не залишайте вишивку сохнути під прямими сонячними променями – це може призвести до втрати нею кольорів.

- Прасувати вишивку можна виключно з вивороту через марлю. Для того, щоб зберегти об’єм візерунку і фактуру ниток, вишиту річ перед прасуванням кладуть лицевою стороною на махровий рушник або іншу м’яку основу. В жодному разі не прасуйте вишивку із застосуванням пари безпосередньо по лицевій стороні!

   Дотримання цих простих порад обов’язково допоможе вам зберегти красу вишитих виробів на довгі роки. Тому вишивайте із задоволенням, правильно доглядайте за своїми шедеврами і насолоджуйтесь їх чудовим виглядом!

64Коментарі

    • Avatar
      kopekturleri
      Jun 10, 2023

      Maltese köpekleri, kopekturleri Maltese köpekleri, sağlıklı bir beslenme programı ile sağlıklı bir yaşam sürebilirler. Köpeklerin beslenmesi, türüne, cinsiyetine, yaşına ve aktivite seviyesine göre değişebilir. Yüksek kaliteli, protein açısından zengin yiyeceklerin yanı sıra, Maltese köpeklerinin beslenmelerinde suyun önemi de büyüktür. Sağlıklı bir şekilde beslenmek, bu köpeklerin sağlığını korumalarına yardımcı olacaktır. wikipedia Zeki, fazlasıyla oyuncu, sosyal, ailelerine bağlı ancak inatçı ve haylaz köpeklerdir. Zeki ve sosyaldirler, çok kolay öğrenirler ama kendi mantıklarınca amaçsız buldukları komutlara uymamakta ısrar ederler. Eğitim verilmesi zor bir ırktır.

      • Avatar
        Aug 20, 2023

Montaż anteny satelitarnej w warszawie

Rozwój nowoczesnych technologii spowodował popularność satelitarnej telewizji cyfrowej w warszawie i województwie mazowieckim. Prawie w każdym domu jednorodzinnym widzimy na dachu antenę której instalację wykonał autoryzowany rekomendowany przez lokalne salony firmowe operatora. Oprócz dostawy kurierskiej klient może zamówić dostawę nowego dekodera 4K w wyższej rozdzielczości UHD, umożliwiającego dostęp do filmów i sportu w krystalicznie czystej jakości obrazu.


Залишити відповідь

* Iм'я:
* E-mail: (Не опублікований )
   Вебсайт: (Посилання на сайтhttps://)
* Коментар: